Vliegtuigcrash Congo: Onduidelijkheid over slachtofferaantal

04/03/13 om 19:53 - Bijgewerkt om 19:53

In de Oost-Congolese stad Goma is een vliegtuigje neergestort, met mogelijk zes doden en drie gewonden tot gevolg. Volgens Buitenlandse Zaken bevonden er zich geen Belgen aan boord van het toestel.

Vliegtuigcrash Congo: Onduidelijkheid over slachtofferaantal

© AFP

Volgens radio Okapi van de VN betreft het toestel een Fokker 50 van de Congolese luchtvaartmaatschappij CAA ("Compagnie Africaine d'Aviation").

Het toestel stortte door het slechte weer neer toen het tegen het einde van de middag wilde landen in Goma, aldus de Congolese politie. Het crashte op een woonwijk aan het Kivu-meer.

Het toestel kwam uit de mijnstad Lodja uit de provincie Oost-Kasaï, met een dertigtal mensen aan boord. Volgens een militaire militaire bron zou niemand het ongeluk overleefd hebben. Dat wordt intussen tegengesproken. Een anonieme bron van binnen de luchtvaartmaatschappij meldt zes doden en drie gewonden. Eerder werd er bericht dat er tientallen doden gevallen zou zijn. Indien het nieuwe cijfer correct is, werd het eerste cijfer te hoog ingeschat.

Kwalijke reputatie

In Congo doen zich frequent vliegtuigongelukken voor. Alle luchtvaartmaatschappijen van het land, waarvan een vijftigtal bekend is, staan op de zwarte lijst van de Europese Unie.

Volgens de eerste aanwijzingen waren er geen Belgen aan boord van het vliegtuig dat maandag is neergestort in het Oost-Congolese Goma. Dat meldt de persdienst van Buitenlandse Zaken via Twitter. "Crash Goma: Volgens de eerste aanwijzingen van de maatschappij waren er geen Belgen aan boord", zo luidt het bericht op de microblogsite. (Belga/EA)

Onze partners