Vliegtuig neergestort nabij Londen: familieleden Bin Laden omgekomen

01/08/15 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:16

Bij de slachtoffers van een crash met een privévliegtuig in Groot-Brittannië zijn leden van de familie van Osama Bin Laden omgekomen, meldt de ambassade van Saoedi-Aarbië in Londen.

Vliegtuig neergestort nabij Londen: familieleden Bin Laden omgekomen

© .

Een privézakenvliegtuig, een Phenom 300 van vliegtuigbouwer Embraer, is neergestort op het terrein van een autohandelaar toen het trachtte te landen op de luchthaven van Blackbushe, een zestigtal kilometer ten zuidwesten van Londen. Daarbij kwamen vier mensen om. Volgens de lokale politie gaat het om drie passagiers en de piloot, en vielen er op de grond geen slachtoffers. De BBC meldde dat het vliegtuig in Italië, op de luchthaven Milan Malpensa, was opgestegen.

In een bericht op het Twitter-account van de Saoedische ambassade drukt de ambassadeur zijn "medelijven uit aan de zoon van wijlen Mohammed Bin Laden en hun verwanten, na het zware ongeval op de luchthaven van Blackbushe met een vliegtuig dat leden van de familie vervoerde". De identiteit van de slachtoffers werd niet gepreciseerd in het bericht. Mogelijk waren de stiefmoeder en zus van Bin Laden erbij betrokken. Het privévliegtuig zou eigendom van de Bin Ladens zijn geweest.

De ambassade verzekert dat ze met de Britse autoriteiten zal samenwerken in het onderzoek naar de crash en om de lichamen naar Saoedi-Arabië te repatriëren.

Mohammed Bin Laden, de vader van wijlen Al Qaida-leider Osama, was een bouwmagnaat die in 1967 het leven liet bij een vliegtuigongeval in Saoedi-Arabië. Hij liet een grote familie achter die belangrijke economische belangen en veel aanzien heeft.

(Belga/MI)

Onze partners