Vlaams Belang feliciteert Marine Le Pen

07/12/15 om 11:36 - Bijgewerkt om 11:36

Vlaams Belang feliciteert FN-voorzitster Marine Le Pen met de overwinning van haar partij bij de regionale verkiezingen in Frankrijk. "13/11 was een boodschap van angst", zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, "6/12 is er een van hoop".

Vlaams Belang feliciteert Marine Le Pen

Marine Le Pen (FN) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) © BELGA

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken herinnert eraan dat Front National na de presidentsverkiezingen van 2012 en de Europese verkiezingen van 2014, zijn electorale opmars voortzet en uitgroeit tot de grootste partij van Frankrijk.

De standpunten van het Front National stuiten weliswaar op heftige kritiek van de traditionele partijen, maar worden volgens Vlaams Belang door de man in de straat onmiskenbaar gesteund. "Met hun stemgedrag hebben de Franse kiezers opnieuw duidelijk gemaakt dat zij zich niet langer door het politiek correcte bestel laten voorschrijven voor wie zij moeten stemmen", zegt Van Grieken.

De opeenvolgende verkiezingsoverwinningen van het FN tonen volgens Van Grieken aan dat de standpunten van partijen zoals Vlaams Belang actueler zijn dan ooit en beantwoorden aan wat steeds bredere lagen van de bevolking denken. "De strijd voor identiteit, nationale soevereiniteit, sociale rechtvaardigheid en tégen massa-immigratie en EU-bemoeizucht komt door de verkiezingsoverwinning van het FN opnieuw bovenaan de politieke agenda". (Belga/NSK)

Onze partners