Vijf werknemers The Sun gearresteerd

© Reuters

In het onderzoek naar het afluisterschandaal zijn in Groot-Brittannië vijf werknemers van The Sun, een agent, een militair en een werknemer van het ministerie van Defensie gearresteerd. De arrestaties kaderen in een onderzoek naar steekpenningen.

Vijf mannen tussen 45 en 68 jaar oud zijn opgepakt in hun woning in Londen en nabijgelegen graafschappen, zegt Scotland Yard. Ze worden verdacht van corruptie. De identiteit van de vijf wordt niet vrijgegeven. Volgens Sky News gaat het om vijf hooggeplaatste medewerkers van de redactie van de krant, onder wie een redacteur, een adjunct-chef en de chef reportage. De politie voerde een huiszoeking uit bij de vijf.

Ook een officier van 39, een medewerker van het ministerie van Defensie van dezelfde leeftijd en een 36-jarige militair zijn gearresteerd. Eind januari werden al vier journalisten of voormalige journalisten van The Sun aangehouden in het kader van hetzelfde onderzoek.

The Sun is de best verkopende krant van Groot-Brittannië. De krant is eigendom van mediamagnaat Rupert Murdoch, net als News of the World. Die laatste krant werd opgedoekt nadat duidelijk werd dat de medewerkers jarenlang illegaal mensen hadden afgeluisterd. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content