Vijf Eurostar-treinen geblokkeerd aan Kanaaltunnel

02/09/15 om 03:25 - Bijgewerkt om 04:41

Er staan vijf treinen van Eurostar stil aan de tunnel onder het Kanaal, nadat er mensen gesignaleerd waren op de sporen, hoogstwaarschijnlijk migranten die proberen Groot-Brittannië te bereiken. Er zijn volgens de website van Eurostar ook twee treinen uit Brussel bij.

Vijf Eurostar-treinen geblokkeerd aan Kanaaltunnel

© BELGA

De vijf treinen staan geblokkeerd aan de Franse grens, voor de ingang van de tunnel die Frankrijk met Groot-Brittannië verbindt. Een zesde trein, die uit Londen was vertrokken, is teruggekeerd naar de Britse hoofdstad.

Het is niet bekend hoeveel mensen er in de geblokkeerd treinstellen zitten.

Sommigen zitten al urenlang vast, terwijl de elektriciteit is uitgeschakeld, getuigt een Française tegenover het persagentschap AFP. Volgens The Guardian werd in sommige treinen omgeroepen dat ze rechtsomkeer zouden maken.

Volgens Eurostar zijn er mensen op de sporen gesignaleerd. De eerste meldingen dateren van 22.30 uur. "Het verkeer is onderbroken tot Eurotunnel (de eigenaar, nvdr) en de ordediensten ons de toelating geven om verder te rijden".

Barrières

Ongeveer 3.000 migranten houden zich al maanden op in de buurt van Calais, en proberen regelmatig Engeland te bereiken. De voorbije maanden waren er herhaaldelijk incidenten, waardoor de veiligheidsmaatregelen er zijn opgevoerd en extra barrières zijn opgeworpen.

Er zouden nog "slechts" 100 à 200 mensen per nacht de oversteek wagen, tegen 2.000 enkele nachten in juli.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners