Vijf doden bij schietpartij op campus in Californië

08/06/13 om 03:11 - Bijgewerkt om 03:11

BIj het Santa Monica College in Californië heeft een schutter vijf mensen om het leven gebracht. De verdachte werd vervolgens zelf doodgeschoten door agenten, zegt de politie.

Vijf doden bij schietpartij op campus in Californië

© Reuters

Bij een reeks schietpartijen in Santa Monica, in de buurt van Los Angeles, zijn vrijdag zeker vijf mensen om het leven gekomen, onder wie de schutter. Hij werd door de politie doodgeschoten in de bibliotheek van een universiteit. De politie stelde de balans bij van zeven naar vijf doden.

De verdachte, in het zwart gekleed en met een kogelwerend vest aan, startte zijn dodelijk raid met het doden van zijn vader en zijn broer, zo meldt de Los Angeles Times. Hij stak ook hun huis in brand. De man maakte nog slachtoffers toen hij op straat wild om zich heen begon te schieten. Hij zou onder meer op verschillende voertuigen en op een bus gemikt hebben. Een getuige zegt dat ze de man, die tussen 25 en 30 jaar oud is, met een semiautomatisch geweer een bestuurster van dichtbij zag neerschieten om aan een voertuig te geraken.

Ook op de universiteitscampus zouden er nog schoten gelost zijn, alvorens de verdachte in de bibliotheek werd neergeschoten.

De politie spreekt nu van vijf doden en vijf gewonden, van wie er twee zwaargewond zijn. De schutter handelde volgens de politie alleen. Een andere persoon, die na het bloedbad was opgepakt, is ondertussen geen verdachte meer, gaf de politie nog mee. (Belga/TV/SD)

Onze partners