Vijf doden bij schietpartij in China

09/06/15 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

Een grote schietpartij in de noordelijke provincie Hebei in China kostte vijf mensen, onder wie de schutter en twee politieagenten, het leven. Minstens vijf anderen raakten gewond.

Vijf doden bij schietpartij in China

© REUTERS

Met een dubbelloops jachtgeweer opende de 55-jarige schutter Liu Shuangrui dinsdagochtend het vuur op zijn buren. Twee buurmannen en twee politieagenten lieten het leven. Vijf anderen, onder wie twee agenten, worden in het ziekenhuis in Peking aan hun schotwonden behandeld. Dat schrijft het staatspersagentschap The Xinhua News Agency.

Ook Shangrui zelf overleefde de schietpartij niet, al is het niet geheel duidelijk of de man door de politie is neergeschoten of dat hij zichzelf het leven ontnam.

Over het motief achter de schietpartij tast de politie voorlopig in het duister. Volgens lokale autoriteiten leed Liu Shuangrui aan de psychische stoornis schizofrenie.

Schietpartijen zijn erg uitzonderlijk in China aangezien er erg strikte wetten zijn op het privébezit van vuurwapens. In december vond er eveneens een schietpartij plaats in China, waarbij een werknemer van China's centrale bank twee collega's doodschoot. (MD)

Lees meer over:

Onze partners