'Vijf doden bij gijzeling in Karlsruhe'

04/07/12 om 12:34 - Bijgewerkt om 12:34

Bij een gijzeling in Karlsruhe, in het zuidwesten van Duitsland, zijn vijf mensen om het leven gekomen.

'Vijf doden bij gijzeling in Karlsruhe'

© AFP

Bij een gijzeling in Karlsruhe, in het zuidwesten van Duitsland, zijn woensdag vier mensen en de gijzelnemer gedood voor de politie het pand binnenviel. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De slachtoffers zouden een gerechtsdeurwaarder en twee begeleiders, en een vrouw zijn. De slachtoffers overleden allemaal aan hun schotwonden.

Zwaarbewapend
De politie omsingelde het appartement waar de gijzelnemer zich met zijn gijzelaars verschanst had, nadat ze een verbrande geur had waargenomen. Na een gijzeling van zowat drie uur bestormde een speciaal commando van de politie het appartement. Wat zich in de woning heeft afgespeeld, is niet geweten.

De man, van wie de identiteit nog niet gekend is, was zwaarbewapend. Volgens de nieuwszender N-TV had hij granaten bij zich. De man zou een jager zijn en meerdere wapens bezitten.

Gedwongen ontruiming

De gewapende man gijzelde de slachtoffers tijdens een gedwongen ontruiming van een woning in Karlsruhe. De politie werd omstreeks 9 uur door inwoners op de hoogte gebracht dat er schoten in een appartement gelost waren. Later volgt er volgens de politie nog een persconferentie. (Belga/GM)

Lees meer over:

Onze partners