Vier op de tien Duitsers willen dat Merkel opstapt

29/01/16 om 15:08 - Bijgewerkt om 17:42

Bijna veertig procent van de Duitsers wil dat Bondskanselier Angela Merkel opstapt omdat ze de vluchtelingencrisis niet goed aanpakt. Dat blijkt uit een peiling van het weekblad Focus bij iets meer dan 2.000 mensen, afgenomen tussen 22 en 25 januari.

Vier op de tien Duitsers willen dat Merkel opstapt

© REUTERS

De voorstanders van Merkels "Wir schaffen das"-aanpak zijn in de meerderheid (45,2 procent). Zij zijn van oordeel dat "haar beleid inzake vluchtelingen geen reden is voor haar ontslag". 14,9 procent van de ondervraagden had geen mening.

Het mag niet verbazen dat de antivluchtelingenpartij Alternative für Deutschland (AfD) het meest aantal mensen telt die het ontslag van frau Merkel eisen (64,6 procent). De meeste steun krijgt de Bondskanselier uit haar eigen partij CDU en de Beierse zusterpartij CSU. Toch vindt hier ook een kwart van de ondervraagden dat het tijd is voor Merkel om een stap opzij te zetten

Duitsland toonde zich in september zeer strijdbaar om de vluchtelingenproblematiek, grotendeels te verklaren door de verschillende conflicten in het Midden-Oosten, aan te pakken. Vrijdag raakte bekend dat door de toestroom van vluchtelingen het bevolkingsaantal van Duitsland met 700.000 mensen is aangesterkt. (Belga/NSK)

Onze partners