Vier NAVO-soldaten gedood in oosten van Afghanistan

08/07/14 om 09:32 - Bijgewerkt om 09:32

Minstens zestien mensen, waaronder vier NAVO-soldaten, zijn omgekomen bij een zelfmoordaanslag in de buurt van een ziekenhuis in het oosten van Afghanistan.

Vier NAVO-soldaten gedood in oosten van Afghanistan

Amerikaanse soldaten in Afghanistan © Reuters

Bij een vijandelijke aanval in het oosten van Afghanistan zijn vier NAVO-soldaten omgekomen. Dat meldt de internationale troepenmacht ISAF, die door de NAVO geleid wordt, in een communiqué. Meer details, zoals de nationaliteit van de soldaten, werden niet vrijgegeven.

Taliban

Wahid Seddiqi, woordvoerder van de gouverneur van de provincie Parwan, zegt dat de soldaten, minstens tien burgers en twee politieagenten omkwamen toen een zelfmoordterrorist Afghaanse en buitenlandse troepen bij Charakar - de provinciehoofdstad - aanviel. Zo meldt Associated Press.

De taliban hebben de aanslag ondertussen geclaimd in een bericht aan de media.

In het onrustige land worden vaker zelfmoordaanslagen tegen Afghaanse soldaten, NAVO-troepen en overheidsdiensten uitgevoerd. Maar nu ISAF zich voorbereidt om eind 2014 Afghanistan te verlaten, waren dergelijke dodelijke aanvallen tegen de troepenmacht de laatste maanden veeleer zeldzaam geworden. (Belga/WB)

Onze partners