Vier Italianen ontvoerd in Libië

20/07/15 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:31

Vier Italiaanse werknemers van een bouwbedrijf zijn gekidnapt in Libië. Voorlopig is de ontvoering nog niet opgeëist.

Vier Italianen ontvoerd in Libië

De olieterminal van Zueitina, ten westen van Benghazi (Libië). © REUTERS

In Libië zijn vier Italianen ontvoerd. Dat meldt het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, schrijft CNN. Het zou gaan om medewerkers van het bouwbedrijf Bonatti.

'Op dit moment zijn we druk bezig om onze landgenoten op te sporen en het probleem op te lossen', aldus de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Paolo Gentiloni. 'Enkele uren na hun verdwijning is het moeilijk om de exacte omstandigheden van de ontvoering vast te stellen en te weten wie verantwoordelijk is.'

De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de ontvoering nog niet opgeëist. IS maakte gisteren wel bekend dat ze drie christenen ontvoerd zou hebben. Het zou gaan om een man uit Ghana, Egypte en Nigeria.

Twee rivaliserende overheden

Sinds de val van het regime van Moammar Kadhafi in 2011 wordt Libië verteerd door chaos: twee rivaliserende overheden strijden om de controle over het land. De internationaal erkende regering is gevestigd in Tobroek en bestaat voornamelijk uit liberalen en voormalige leden van het Kadhafi-regime. De andere verwierf onder leiding van Fajr Libya de controle over de hoofdstad Tripoli waar vooral moslimbroeders en gewapende milities de plak zwaaien.

In februari sloot Italië zijn ambassade in Libië en riep ze landgenoten op om Libië te verlaten omdat de toestand te onveilig zou zijn. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners