Vier doden bij bloedige onlusten in Venezuela

19/02/14 om 23:10 - Bijgewerkt om 23:10

Bij de studentenprotesten tegen de linkse regering in Venezuela zijn binnen de week vier mensen doodgeschoten. Onder hen: een voormalige schoonheidskoningin.

Vier doden bij bloedige onlusten in Venezuela

Aanhangers van oppositieleider Leopoldo López betogen in Caracas (Venezuela). © REUTERS

Woensdag stierf een 22-jarige studente in een ziekenhuis, die dinsdag bij een demonstratie in Valencia, rond 170 kilometer van Caracas, door een kogel in het hoofd werd geraakt. De studentenoptocht werd volgens de lokale media door onbekenden vanop motoren beschoten. De oppositie vermoedt gezagsgetrouwe radicale groepen achter de aanval.

Al op 12 februari werden in Caracas tijdens een demonstratie drie mensen doodgeschoten, onder hen een lid van de zogenaamde Colectivos, groepen. aanhangers van de regering, die vaak bewapend zijn. De 22-jarige studente, die in 2013 in de deelstaat Carabobo tot Miss Toerisme werd verkozen, had aan een mars ter ondersteuning van de oppositiepoliticus Leopoldo López deelgenomen. Bij de aanval in Valencia liepen minstens zes andere mensen schotwonden op.

Woensdag werden in Caracas ook verschillende demonstraties gemeld. Betogers richtten in enkele straten brandende barricades op. De secretaris-generaal van het oppositieverbond MUD, Ramón Guillermo Aveled, riep voor zaterdag tot nieuwe demonstratie betogingen op. Daarbij zal vooral een ontwapening van de Colectivos geëist worden. Oppositiepoliticus Lopéz had zich dinsdag in Caracas na a een demonstratie ter beschikking gesteld van de politie. Hij werd woensdag uit een militaire gevangenis voor verhoor overgebracht naar het justitiepaleis. Hem wordt aanstichting tot geweld aangewreven. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners