VIDEO: VS-Politicus dreigt reporter van het balkon te gooien

30/01/14 om 00:29 - Bijgewerkt om 00:29

In de marge van de State of the Union toespraak in het Amerikaanse parlement bedreigde de Republikeinse Congresman Michael Grimm een journalist met geweld: "Ik breek je in twee als een jongetje."

VIDEO: VS-Politicus dreigt reporter van het balkon te gooien

Vs-Congresman Michael Grimm bedreigt een verslaggever met een potentieel dodelijke val. © YouTube

Het incident deed zich voor toen Michael Scotto, een journalist van de New-Yorkse televisiezender NY1 Grimm interviewde op de publieke tribune van het Huis van Afgevaardigden, waar de State of the Union doorging. Toen Scotto Grimm vroeg naar een fraudezaak met campagnefondsen waarin die verwikkeld is, werd het Grimm teveel. Die dacht dat hij alleen vragen zou krijgen over de State of the Union en ging door het lint.

Hier de hele woordenwisseling:

GRIMM: "Laat me duidelijk zijn: als je me dat ooit nog een keer flikt, dan gooi ik je van dit fucking balkon af."

SCOTTO: "Waarom? Ik wilde u gewoon vragen..."

GRIMM: "Als je me dat ooit nog eens flikt..."

SCOTTO: Waarom, waarom? Het is een legitieme vraag."

GRIMM: "Neenee, je bent niet mans genoeg. Ik breek je in twee. als een jongetje."

Een en ander zorgde voorspelbaar voor een mediarel, waarna Grimm, een ex-militair en FBI-agent, zich verplicht zag om zijn excuses aan te bieden, die Scotto vervolgens accepteerde.

"Ik heb een fout gemaakt, dat had niet mogen gebeuren", zei Grimm aan de pers. "Ik weet zeker dat mijn Italiaanse moeder nu tegen me gaat schreeuwen dat ze me zo niet heeft opgevoed en daar heeft nog gelijk in ook."

Uit het hele voorval kan Grimm alvast de voor politici niet te versmaden les onthouden dat je er nooit vanuit mag gaan dat de televisiecamera's niet meer draaien simpel omdat een interview afgelopen is.

Onze partners