VIDEO: 9 politici die niet doorhadden dat hun micro nog aan stond (en daar spijt van kregen)

25/09/14 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:18

De BritsePremier David Cameron is niet de eerste politicus die vergeet dat zijn micro nog open staat. Bekijk negen andere memorabele blunders.

VIDEO: 9 politici die niet doorhadden dat hun micro nog aan stond (en daar spijt van kregen)

David Cameron © Reuters

David Cameron zal zijn excuses aanbieden aan de Queen nadat hij haar had vergeleken met een spinnende kat, toen ze de uitslag van het referendum in Schotland hoorde. De Britse premier is niet de eerste -en zeker niet de laatste- die een straffe uitspraak doet, maar uit het oog verliest dat de micro al openstaat.

'Wat een kwezel'

2010 - Gordon Brown, de vorige premier van Groot-Brittannië, ontmoet tijdens zijn campagne de gepensioneerde Gillian Duffy. "Wat een ramp", mompelt Brown wanneer hij in de wagen stapt, om het even later te hebben over 'a bigoted woman', wat zo veel betekent als een onverdraagzame vrouw, een kwezel'.

'Bol het af, arme idioot'

2008 - Een ontmoeting met de man in de straat is voor toppolitici niet altijd gemakkelijk. Zeker wanneer de persoon in kwestie kritiek heeft. Toen Nicolas Sarkozy president van Frankrijk was, haalde hij ongemeen hard uit naar een landbouwer toen hij een landbouwbeurs bezocht. Het zinnetje 'Casse-toi, pauvre con!' zou hem nog lang achtervolgen.

'He's a major league asshole'

2000 - Twee maanden voor de verkiezingen heeft George W. Bush weinig woorden van lof voor Adam Clymer, een journalist van The New York Times.

'Ze moeten stoppen met die shit'

2006 - Op een top van de G8 in Rusland vergeten Bush en Tony Blair dat hun micro openstaat, en dat de hele wereld kan meegenieten van hun weinig diplomatische woorden over de situatie in het Midden-Oosten. Inclusief het s-woord.

'This is a big fucking deal'

2010 - President Obama ondertekent de health care bill. Een moment zo legendarisch, dat het vice-president ertoe aanzet om zijn enthousiasme kracht bij te zetten met het f-woord.

'I want to cut his nuts off'

2008 - Twee jaar eerder, in aanloop naar de verkiezingen, is dominee en mensenrechtenactivist Jesse Jackson minder enthousiast over de Amerikaanse president.

'Ik geef de informatie door aan Vladimir'

2012 - De Amerikaanse president Barack Obama zelf geeft aan de toenmalige Russische premier Dimitri Medvedev te kennen dat hij na zijn verkiezing meer ruimte zal hebben om te onderhandelen over een Amerikaans raketschild in Europa. 'Ik geef de informatie door aan Vladimir', is het droge KGB-antwoord van Medvedev.

'Smile, Cheese, hé'

2006 - De avond van de gemeenteraadsverkiezingen vergeet Vlaams Belang-kopman Filip De Winter dat hij een Telefacts-microfoontje op heeft. De partij heeft de verkiezingen verloren van de SP.A van Patrick Janssens, maar wil toch een positieve boodschap brengen naar de militanten.

'Ik ben bang van mijn vrouw'

2013 - Een luchtige lapsus om mee af te sluiten. Op een vergadering van de VN geeft Barack Obama tekst en uitleg waarom hij al zes jaar geen sigaret meer heeft aangeraakt. (JH)

Lees meer over:

Onze partners