Vicepresident Joe Biden: ‘Word volwassen, Donald’

Joe Biden naast Barack Obama © Belga Image

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden riep Donald Trump donderdag tijdens een tv-interview op om “volwassen te worden”. Hij deed zijn uitspraak naar aanleiding van een serie tweets van de komende president.

Joe Biden was te gast in het Amerikaanse nieuwsprogramma PBS NewsHour, waar hem naar zijn mening werd gevraagd over de tweets van de aanstaande president.

In het bijzonder ging het over de uitlatingen van Donald Trump over Chuck Schumer, de nieuwe fractieleider van de Democraten in de Senaat, en over president Barack Obama. Trump noemde Schumer “de hoofdclown” van de partij, en verweet Obama opruiende uitspraken over hem te doen.

“Word volwassen Donald, het moment is aangebroken om volwassen te zijn, je bent president”, zo reageerde Biden. Hij zei het ook gevaarlijk te vinden dat een Amerikaanse president vijandig staat tegenover de inlichtingendiensten. “Ik vind dat gevaarlijk”, zei hij in het interview. “Het is uitermate dwaas wanneer een president geen vertrouwen heeft in, of niet bereid is te luisteren naar de verschillende inlichtingendiensten zoals de CIA. Uitermate dwaas.”

‘Zielig’

“Dit is een zielige reactie”, zo reageerde een lid van Trumps overgangsteam tegenover CNN. “Het getuigt van de angstgevoelens van Obama, Hillary Clinton en Joe Biden over hun verkiezingsnederlaag. Donald Trump is de enige volwassene in de kamer.”

Voor de verkiezingen zei Biden in een interview met CNN dat Trump geen voeling heeft met het Amerikaanse volk. “Het is geen slechte man, maar zijn onwetendheid is erg groot”, zei hij destijds.

Partner Content