Verontwaardiging en wanhoop op nieuwe foto's vanuit het Witte Huis tijdens 9/11

26/07/15 om 10:58 - Bijgewerkt om 13:26

Op aandringen van de documentairemaker Colette Neirouz Hanna heeft Het Nationale Archief meer dan 350 foto's vrijgegeven die zijn genomen in het Witte Huis tijdens de tragische gebeurtenissen op 11 september 2001. Op de beelden zien we onder meer de voormalige president van Amerika George Bush en vicepresident Dick Cheney.

Colette Neirouz Hanna, een producer bij Kirk Documentary Group heeft een beroep gedaan op de 'Freedom of Information Act' (vrijheid van informatie) om bij Het Nationaal Archief aan te dringen om de foto's vrij te geven.

Op de beelden zien wij onder meer de vicepresident Dick Cheney die het nieuws volgt nadat enkele terroristen een aanslag hebben gepleegd op de WTC's. President George W. Bush jr. zat op dat moment in Florida en kwam later aan in Washington D.C.

Op andere foto's zien we Cheney enkele topfiguren ontmoeten in de 'President's Emergency Operations Center' (PEOC). Ook de vrouw van de Cheney, Lynne duikt op in enkele foto's. Cheney en zijn vrouw werden kort na de gebeurtenissen overgevlogen naar Camp David.

Daarnaast zijn er ook foto's van de veiligheidsadviseur Condoleezza Rice en de staatssecretaris Colin Powell.

Lees meer over:

Onze partners