Vermoedelijke moordenaar Tunesische oppositieleider gearresteerd

25/02/13 om 21:50 - Bijgewerkt om 21:50

De Tunesische politie heeft een man gearresteerd die ervan verdacht werd begin deze maand oppositieleider Chokri Belaïd te hebben vermoord.

Vermoedelijke moordenaar Tunesische oppositieleider gearresteerd

© AFP

De vermoedelijke moordenaar van de Tunesische oppositieleider Chokri Belaïd en zijn kompaan zijn opgepakt. Dat heeft het Franse persbureau AFP vernomen uit politiebronnen. De twee verdachten zouden deel uitmaken van een radicaal-salafistische beweging.

De vermoedelijke moordenaar is een 31-jarige ambachtsman gespecialiseerd in aluminium meubels. Hij werd opgepakt in een buitenwijk van dehoofdstad Tunis. Zijn kompaan zou de motorfiets bestuurd hebben waarmee de moordenaar kon vluchten.

Politieke impasse

Belaïd werd op 6 februari in zijn auto voor zijn huis doodgeschoten. De moord stortte Tunesië in de ergste politieke crisis sinds de revolutie van 2011. Premier Hamadi Jebali moest ontslag nemen.

De familie van de oppositieleider wees met de beschuldigende vinger naar Ennahda, de bewindvoerende islamistische partij, als verantwoordelijk voor de moord. Ennahda ontkende. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners