Vermiste Boeing: China eist meer 'grondige en correcte' informatie van Maleisië

16/03/14 om 10:02 - Bijgewerkt om 10:02

Vlucht 370 van Malaysia Airlines is nu al meer dan een week vermist. China vraagt Maleisië om meer 'grondige en correcte' informatie over de zoektocht naar de Boeing 777. India schort zijn zoekoperaties rond de Andaman- en de Nicobareilanden op.

Vermiste Boeing: China eist meer 'grondige en correcte' informatie van Maleisië

© Reuters

Na de onthullingen over de koerswijziging van vlucht MH370 en het mogelijk opzettelijk uitgeschakelde communicatiesysteem, heeft de Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken, Xie Hangsheng, samengezeten met de Maleisische ambassadeur. Tijdens dat gesprek drong Xie Hangsheng bij de Maleisische regering aan op een nog intensievere zoektocht naar het vliegtuig. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua.

Ook moet de samenwerking met Chinese experts worden uitgebreid. Tot slot werd ook aan Maleisië gevraagd om zich te bekommeren om de familieleden van de inzittenden.

Van de 239 mensen in het vermiste toestel hebben er 154 de Chinese nationaliteit.

Instructies

India staakt voorlopig zijn zoekacties in de buurt van de eilandengroepen Andamanen en Nicobaren. Het wacht op nieuwe instructies van Maleisië, dat de zoekoperaties coördineert.

'Tijdens de zoekacties van zaterdag werd er niets gevonden', zegt Harmit Singh, woordvoerder van het leger op de Andamanen en Nicobaren.

Grondpersoneel

In een poging om het mysterie van het verdwenen vliegtuig op te helderen, hebben onderzoekers intussen ook het grondpersoneel ondervraagd, zo heeft de politie in Maleisië meegedeeld. 'Tot nu toe heeft dat geen resultaat opgeleverd.'

Zaterdag werden er ook al huiszoekingen uitgevoerd bij de piloot en de copiloot van het vliegtuig. (Belga/KVDA)

Onze partners