Verlenging moederschapsverlof terug naar af

06/12/10 om 19:44 - Bijgewerkt om 19:44

De Europese ministers van Werk willen niet weten van het voorstel van het Europees Parlement om het verlof te verlengen tot twintig weken.

De Europese ministers van Werk willen niet weten van een verlenging van het moederschapsverlof in de Europese Unie tot twintig weken.

Een meerderheid van het Europees Parlement schaarde zich in oktober achter een verlenging van de minimale duur van 14 tot 20 weken. Werkneemsters zouden tijdens die periode volledig bezoldigd moeten worden.

Maar tijdens een vergadering van de Europese ministers van Werk in Brussel bleek maandag dat ze daar niet voor gewonnen zijn. Volgens de Belgische minister van Werk Joëlle Milquet is een 'zeer grote meerderheid' van de ministers van mening dat het parlement te ver is gegaan.

Volgens haar kan de regeling van het Europees Parlement geen basis voor een compromis zijn. Wel zijn volgens Milquet vele lidstaten bereid een compromis te zoeken op basis van het oorspronkelijk voorstel van de Europese Commissie, namelijk een verlenging tot 18 weken.

Onze partners