"Verkrachte" vrouw veroorzaakt chaos in hotel Libië (video)

28/03/11 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

Buitenlandse journalisten in een hotel in Tripoli werden opgeschrikt toen een vrouw begon te schreeuwen dat ze dagenlang was verkracht door soldaten van Khaddafi.

"Verkrachte" vrouw veroorzaakt chaos in hotel Libië (video)

Buitenlandse journalisten in een hotel in de Libische hoofdstad Tripoli werden zaterdag opgeschrikt toen een vrouw begon te schreeuwen dat ze dagenlang was geslagen en verkracht door soldaten van leider Muammar Khaddafi.

De vrouw, Eman al-Obeidi, zei dat ze was opgepakt aan een militair checkpunt en vastgebonden, en daarna werd verkracht door 15 soldaten. Ze had grote blauwe plekken op haar benen en krassen op haar gezicht.

Al gauw verhinderden veiligheidsagenten en hotelpersoneel de vele buitenlandse journalisten in het hotel Rixos om met de vrouw te praten. Iemand probeerde zelfs een zak over het hoofd van de vrouw te trekken om haar het zwijgen op te leggen. Een Britse journalist kreeg klappen in het gezicht, een tv-camera van CNN werd vernield.

De veiligheidsdiensten sleurden de schreeuwende vrouw uit het hotel en in een auto, maar beelden van het incident gaan intussen wel de hele wereld rond.

Volgens een regeringswoordvoerder is de vrouw intussen terug bij haar familie en worden vier mannen, onder wie de zoon van een hooggeplaatste legerofficier, ondervraagd. Onafhankelijke bronnen kunnen dat niet bevestigen.

(KVDA)

Lees meer over:

Onze partners