Verkrachte vrouw onderweg naar rechtbank doodgeschoten in India

07/02/14 om 16:36 - Bijgewerkt om 16:36

Opnieuw een schokkend verhaal van geweld tegen vrouwen in India. Een vrouw die het slachtoffer werd van een verkrachting, is doodgeschoten en haar moeder zwaar gewond geraakt terwijl ze op weg waren naar de rechtbank om er een getuigenis af te leggen in haar zaak.

Verkrachte vrouw onderweg naar rechtbank doodgeschoten in India

Ondanks het vele protest blijven seksuele misdaden in India toenemen. © Reuters

De politie heeft twee verdachten opgepakt voor ondervraging, meldt de Indiase nieuwszender NDTV.

Schietpartij

De feiten vonden plaats in Mathura, in de deelstaat Uttar Pradesh. De jonge vrouw was samen met haar moeder te voet op weg naar de rechtbank om er haar versie van de feiten te geven in de zaak over haar verkrachting drie jaar geleden. In de buurt van het gerechtsgebouw werden ze plots door onbekenden beschoten. Zij overleefde het niet, haar moeder raakte zwaargewond en vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

Volgens NDTV staat het niet vast dat de vrouw werd doodgeschoten door of in opdracht van de man die haar verkrachtte. De krant Times of India schrijft dan weer dat haar moeder de verkrachter van haar dochter heeft herkend.

Incidenten

India heeft een behoorlijk kwalijke reputatie wat (seksueel) geweld tegen vrouwen betreft. Na de brutale groepsverkrachting van de later overleden studente in New Delhi eind 2012, die een vernieuwde sensibilisering teweegbracht in de internationale media en in de Indiase maatschappij, kwamen de voorbije maanden nog verschillende incidenten aan het licht.

Lees ook: Hoe India een land van groepsverkrachtingen werd.

Lees meer over:

Onze partners