Verkoold lijk gevonden in boerderij Oostenrijkse schutter: 'Waarschijnlijk dader'

18/09/13 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:26

In de boerderij waarin de Oostenrijkse schutter zich schuilhield, vond de politie een verkoold lichaam. Het gaat waarschijnlijk om het lijk van de man die vier mensen doodschoot.

Verkoold lijk gevonden in boerderij Oostenrijkse schutter: 'Waarschijnlijk dader'

De boerderij van de Oostenrijkse schutter. © REUTERS

De Oostenrijkse politie bestormde de boerderij van de schutter die drie agenten en een ambulancier doodschoot, zo schrijft De Morgen. De man had zich daar verschanst. Bij hun inval troffen de politieagenten een verkoold lichaam aan in een geheime kamer. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het vermoedelijk om het lichaam van de 55-jarige moordenaar. De politie zal een DNA-test laten uitvoeren op het lichaam, aangezien het onherkenbaar is gemaakt door de vlammen.

De schutter had zich sinds dinsdagochtend zeven uur verschanst in zijn boerderij. 's Avonds werd een laatste schot gehoord. Tegen dan omsingelden honderden agenten en pantservoertuigen van het leger de boerderij. De man beschikte over wapens waartegen kogelwerende vesten zelfs op grote afstand niet tegen bestand zouden zijn.

De man kon niet bereikt worden. Ook oproepen van zijn familie beantwoorde hij niet.

Stroper

De man werd ervan verdacht al jaren te stropen. Daarom wilde de politie hem oppakken in de nacht van maandag op dinsdag. Die poging deden ze in een bos bij het dorp Annaberg (Neder-Oostenrijk). Hij vluchtte echter, en schoot op de agenten. Daarbij raakte een van de twee agenten zo zwaar gewond dat hij twee uur later in het ziekenhuis overleed. Ook de ambulancechauffeur, die de agent kwam verzorgen, stierf door toedoen van de schutter.

Gijzeling

Na die twee moorden vluchtte hij te voet weg. Toen hij een politiewagen met twee agenten in tegenkwam, doodde hij opnieuw een agent. De andere werd gedwongen hem naar zijn boerderij in Melk te voeren. Het lichaam van de gegijzelde politieman werd in de dienstwagen gevonden.

Lees meer over:

Onze partners