Verklaringen over brandstofgebruik ‘onjuist’ volgens Ryanair

© Reuters

De verklaringen in het Nederlandse tv-programma ‘Reporter’ zijn feitelijk onjuist. Dat meldt Ryanair zondag in een bericht via communicatiebureau InstiCOM.

De verklaringen in het Nederlandse tv-programma ‘Reporter’ zijn feitelijk onjuist. Dat meldt Ryanair zondag in een bericht via communicatiebureau InstiCOM.

Vier piloten van Ryanair verklaarden vrijdagavond anoniem in het Nederlandse KRO-programma ‘Reporter’ dat ze geregeld met minder brandstof vliegen dan ze zouden willen.

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij werd er overigens al eerder van beschuldigd haar piloten onder druk te zetten om met weinig brandstof te vliegen. Zo moesten eind juli in Valencia op één avond drie toestellen van Ryanair landen met een noodoproep wegens een tekort aan brandstof.

Zoals het officiële rapport over de drie door slecht weer naar Valencia uitgeweken vliegtuigen bevestigt, hebben alle drie de piloten extra brandstof meegenomen en waren alle drie de vliegtuigen volledig in lijn met de veiligheidsvoorschriften, meldt Ryanair zondagmiddag.

“In een gezamenlijke verklaring van de Ierse en Spaanse luchtveiligheidautoriteiten werd bevestigd dat de veiligheid van Ryanair op gelijke voet staat als dat van de veiligste luchtvaartmaatschappijen van Europa”, luidt het verder.

Volgens de luchtvaartmaatschappij zijn tv-programma’s ‘gebaseerd op valse claims door anonieme getuigenissen’ ongeloofwaardig. “De enige druk die op Ryanair-piloten wordt gelegd, is om prioriteit te geven aan veiligheid. Dat is de reden waarom Ryanair een uitstekend veiligheidsrecord heeft van 28 jaar”, luidt het. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content