Vergeten in de cel: VS-student krijgt vier miljoen dollar

31/07/13 om 04:41 - Bijgewerkt om 04:41

Een Californische student mag zich verheugen op een minnelijke schikking van ruim vier miljoen dollar nadat de drugsbrigade hem 'per ongeluk' vijf dagen zonder water of eten achterliet in een cel.

Vergeten in de cel: VS-student krijgt vier miljoen dollar

© Thinkstock

De 25-jarige Daniel Chong werd in april vorig jaar opgepakt bij een raid van de DEA (Drug Enforcement Administration) in San Diego en naar een cel gebracht.

Na een korte ondervraging kreeg de student te horen dat hij dra zou vrijgelaten worden. Dat pakte even anders uit.

Hallucineren

Om nog steeds onduidelijke redenen werd Chong uit het oog verloren. Hij bleef bijna vijf dagen lang verstoken van water en voeding in een cel zonder ramen of toilet en dronk urine om in leven te blijven.

De jongeman begon te hallucineren, brak zijn bril en probeerde met de scherven een afscheidsboodschap aan zijn moeder in zijn arm te kerven. Bij zijn ontdekking werd Chong met uitdrogingsverschijnselen, nierproblemen en ademhalingsmoeilijkheden in allerijl naar een ziekenhuis gebracht.

Excuses

Na de feiten excuseerde een topman van de DEA zich bij Chong en kondigde een evaluatie van de procedures aan. Met de schikking ontsnapt de DEA aan een grotere schadeclaim. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners