Verenigde Staten verscherpen sancties tegen Rusland voor annexatie van de Krim

President van Oekraïne Petro Porosjenko en President van de Verenigde Staten Donald Trump © Reuters

De Verenigde Staten kondigden dinsdag aan dat ze de sancties tegen Rusland voor zijn vermeende steun aan de separatistische rebellen in Oekraïne en de annexatie van de Krim gaan aanscherpen.

De Verenigde Staten gaan hun sancties tegen Rusland verscherpen omwille van de annexatie van de Krim. De aankondiging gebeurde op de dag dat de Amerikaanse president Donald Trump de Oekraïense president Petro Porosjenko ontving op het Witte Huis.

De nieuwe sancties zijn gericht op 38 individuen en bedrijven in Oost-Oekraïne, en op individuen en bedrijven die betrokken zijn bij de Russische annexatie van de Krim. Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin houden de sancties de druk op Rusland hoog om tot een diplomatieke oplossing te komen’.

‘De Amerikaanse sancties tegen Rusland in verband met de situatie in het oosten van Oekraïne zullen van kracht blijven totdat Rusland zijn verplichtingen van de Minsk-akkoorden nakomt’, zei Mnuchin nog. ‘De Amerikaanse sancties met betrekking tot de Krim zullen niet worden opgeheven vooraleer Rusland een einde maakt aan de bezetting van het schiereiland’, zei hij nog.

Partner Content