Verdwijning Belg in Syrië: Italië onderhandelt vrijlating van diens compagnon

12/08/13 om 14:16 - Bijgewerkt om 14:16

De Italiaanse diensten zijn in contact met de ontvoerders van Domenico Quirico, de Italiaanse journalist van La Stampa die in Syrië onze landgenoot Pierre Piccinin vergezelde.

Verdwijning Belg in Syrië: Italië onderhandelt vrijlating van diens compagnon

© Facebook

De Italiaanse diensten zijn in contact met de ontvoerders van Domenico Quirico, de Italiaanse journalist van La Stampa die in Syrië onze landgenoot Pierre Piccinin vergezelde. Dat bericht Le Soir op basis van de Italiaanse pers. De Belgische leerkracht verdween in april.

Volgens La Stampa staan de Italiaanse diensten in contact met de ontvoerders en hebben zij goede hoop een akkoord te bereiken. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken vertrouwde de krant haar "voorzichtig optimisme" toe. "Ja, we hebben goede hoop dat de lopende actie resultaat zal krijgen, maar opgelet: we bevinden ons in een cruciale fase en we kunnen ons geen communicatiefouten veroorloven die een positieve afloop in gevaar kunnen brengen", verklaarde ze.

De Italiaanse krant spreekt nergens over het lot van Pierre Piccinin, maar volgens Le Soir wijst momenteel niets er op dat de Belg werd gescheiden van de Italiaan. Belga contacteerde het federaal parket maar dat weigerde ieder commentaar op dit "lopende onderzoek". (Belga/SD)

Onze partners