Verdachten "bekennen bloedbad in Minsk"

13/04/11 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:24

De twee verdachten die werden opgepakt na de aanslag van maandagavond in de metro van de Wit-Russische hoofdstad, hebben bekend. Dat heeft president Loekasjenko bekendgemaakt.

De twee verdachten die werden opgepakt na de aanslag van maandagavond in de metro van de Wit-Russische hoofdstad Minsk, hebben bekend. Dat heeft president Alexander Loekasjenko woensdag bekendgemaakt. Dat meldt persagentschap Reuters. De opgepakte verdachten bekenden volgens Loekasjenko ook eerdere aanslagen in Wit-Rusland, waaronder die op Onafhankelijkheidsdag in 2008 in Minsk.

Loekasjenko, vaak omschreven als de laatste dictator van Europa, zei ook dat hij een onderzoek beval naar de mogelijke betrokkenheid van politici uit de oppositie bij de aanslag van maandag.

Spits
De aanslag van maandag gebeurde in volle avondspits in het centraal gelegen metrostation Oktjabrskaja, op een honderdtal meter van de residentie van Loekasjenko. Er vielen 12 doden en circa 150 gewonden.

Op beelden van bewakingscamera's was te zien hoe een van de verdachten een zak achterliet onder een bank in het metrostation. Hij ging weg en deed iets met de hand in zijn broekzak, waarna de ontploffing volgde. (KVDA)

Onze partners