Verdachten aanslagen Parijs zijn mogelijk in Genève

10/12/15 om 13:06 - Bijgewerkt om 14:45

In Genève is het alarmniveau verhoogd. De verdachten van de aanslagen in Parijs van 13 november worden immers gezocht in de Zwitserse stad. Ook in België zijn opnieuw huiszoekingen verricht.

Verdachten aanslagen Parijs zijn mogelijk in Genève

© reuters

De politie van Genève "is actief op zoek" naar verdachten met betrekking tot de aanslagenreeks in Parijs. Dat heeft het departement veiligheid van de Zwitserse stad gemeld. Het zou gaan om vier of zes individuen.

Woensdag werd de Geneefse politie het signalement van de verdachten bezorgd. In de stad is het alarmniveau verhoogd.

Volgens bronnen is ook een bestelwagen met Belgische nummerplaat betrokken. De bestelwagen reed de nacht van dinsdag op woensdag Zwitserland binnen. Er zaten twee mannen in. Daarna werd de bestelwagen in Genève gezien.

Huiszoekingen in België

In het kader van het Belgisch onderzoek naar de aanslagen in Parijs hebben speurders ook drie huiszoekingen uitgevoerd in ons land.

Er werd binnengevallen in een woning in Laken, een opslagplaats in Anderlecht en een pand in Schaarbeek. "Bij de huiszoekingen hebben zich geen bijzondere incidenten voorgedaan en werd er niemand van zijn vrijheid beroofd", zegt parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt. "Er werden evenmin wapens of explosieven aangetroffen." (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners