Verdachte opgepakt na schietpartij bij Libération

20/11/13 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:55

De Franse politie heeft een verdachte opgepakt voor de schietpartij bij de krant Libération.

Verdachte opgepakt na schietpartij bij Libération

In het gebouw van de krant Libération in Parijs heeft vanmorgen een schietpartij plaatsgevonden. Rond kwart over 10 drong een man met een luchtdrukgeweer het gebouw binnen en opende het vuur. De assistent van een fotograaf raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Dat melden de krant en de lokale politie. De man schoot twee maal in het rond in de inkomhal van het gebouw. Daarna sloeg hij op de vlucht. De 27-jarige assistent van een fotograaf van de krant werd geraakt in de buik en in de borst. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een speciale eenheid van de gerechtelijke politie van Parijs onderzoekt de zaak. Vanmiddag was er een tweede schietincident aan het hoofdkantoor van de bank Société Générale in de zakenwijk La Défense. De dader lostte drie schoten, maar niemand raakte gewond. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen beide schietpartijen. De Franse president François Hollande roept op "om alles in het werk te stellen om de dader of daders te vatten". De politie zet helikopters in en verscherpt de bewaking aan verschillende mediabedrijven in de Franse hoofdstad. Vrijdagmorgen was er al een gewapende man het gebouw van de nieuwszender BFMTV binnengedrongen. Hij bedreigde de journalisten en sloeg op de vlucht. © BELGA

Na de mysterieuze aanslagen op twee mediahuizen in Parijs heeft de Franse politie een verdachte opgepakt. Die lijkt erg op de gezochte dader, deelde het Openbaar Ministerie mee. De man werd in een ondergrondse garage in de Parijse voorstad Bois-Colombes rond 19.00 uur gearresteerd.

De tussen 35 tot 45 jaar geschatte dader was maandag in de foyer van de linksliberale krant Libération binnengedrongen en had daar met zijn geweer een assistent-fotograaf neergeschoten en zwaar verwond. In de zakenwijk La Défense schoot hij voor de Franse grootbank Société Générale wild om zich heen. Daarna hield hij een automobilist tegen en liet zich onder dwang naar het centrum van Parijs brengen. Vorige vrijdag al zou de man bij de nieuwszender BFMTV een redacteur bedreigd hebben. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners