Venezuela: Massale rouw om president Hugo Chávez

06/03/13 om 23:43 - Bijgewerkt om 23:43

Tienduizenden aanhangers van de Venezolaanse president Chávez zijn de straat opgegaan in het Zuid-Amerikaanse land om hun verdriet te uiten over het verlies van hun socialistische leider.

Venezuela: Massale rouw om president Hugo Chávez

© Reuters

'Chávez leeft voor altijd!' 'De strijd gaat door!' Dat waren de leuzen die te horen waren in de straten van de Venezolaanse hoofdstad Caracas waar tienduizenden mensen de straat op gingen om hun verdriet te uiten over de dood van Hugo Chávez. In de Verenigde Staten gingen Venezolanen dan weer juichend de straat op. Zij zien nu kans op verandering in hun land van herkomst.

Begrafenis

De 58-jarige president die dinsdag overleed, was al geruime tijd ziek en werd herhaaldelijk in Cuba behandeld. Hij leed aan kanker. Chávez zal vrijdag zal worden begraven. Er worden tal van staatshoofden verwacht voor de ceremonie.

De inwoners van Venezuela zullen binnen dertig dagen naar de stembus worden geroepen. Tot die tijd treedt de Venezolaanse vicepresident Nicolás Maduro op als waarnemend president.

Van Rompuy

In Venezuela zijn woensdag uit tal van landen condoleances binnengekomen na de dood van president Chávez. De voorzitters van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, en van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, lieten weten dat "de Europese Unie met verdriet kennis heeft genomen van het nieuws van het overlijden". (Elsevier/Arne Hankel/TV)

Lees meer over:

Onze partners