Veiligheid wordt strenger in luchthavens met routes naar VS

03/07/14 om 00:01 - Bijgewerkt om 00:01

Bron: Trends

In een reeks luchthavens in Europa en het Midden-Oosten waar rechtstreeks naar de VS gevlogen wordt, komen er strengere veiligheidsmaatregelen. Die gaan de komende dagen in.

Veiligheid wordt strenger in luchthavens met routes naar VS

Of er ook op Zaventem strenger gecontroleerd zal worden op vluchten naar de VS, is niet duidelijk. © BELGA

Dat heeft de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Jeh Johnson, woensdag aangekondigd. De maatregelen zullen "de komende dagen" van kracht worden, staat in een persbericht. Er wordt niet verduidelijkt in welke buitenlandse luchthavens" ze zullen gelden, al wordt op het kabinet-Johnson toegevoegd dat het gaat om luchthavens in Europa en het Midden-Oosten.

De Britse nieuwszender BBC meldt dat het Verenigd Koninkrijk een van de betrokken landen is.

Bommen

De maatregelen komen er na informatie die werd verzameld in het kader van de regelmatige herevaluatie van de wereldwijde bedreigingen. Amerikaanse media meldden de voorbije dagen dat terroristen in Syrië en Jemen, gelinkt aan Al-Qaeda, werken aan bommen die ze mee aan boord van vliegtuigen kunnen nemen.

Het is niet duidelijk welke maatregelen er precies zullen worden genomen op de betrokken luchthavens. Mogelijk zullen onder meer passagiers en goederen extra gecontroleerd worden. Volgens de Amerikaanse nieuwszender ABC zullen vooral de schoenen en elektronische toestellen van passagiers grondiger bekeken worden. (Belga/TV)

Onze partners