Veevoederproducenten kregen drieduizend ton besmet vet

05/01/11 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:28

Volgens de Duitse regering is in totaal drieduizend ton besmet vet aan veevoederproducenten geleverd.

Ongeveer drieduizend ton vervuild vet is aan veevoederproducenten in Duitsland geleverd. Dat meldt de Duitse regering woensdag in het kader van het dioxineschandaal in Duitsland. Het buitenland zou geen besmette leveringen hebben gekregen.

De afgelopen dagen brak in Duitsland een dioxinecrisis uit. In de deelstaat Nedersaksen hebben meer dan duizend landbouwbedrijven hebben hun leveringen van kippen en vlees uit voorzorg opgeschort. Ook in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen werden in het zog van het dioxineschandaal landbouwbedrijven uit voorzorg gesloten.

Het Duitse federale voedselagentschap verdenkt een
diervoederproducent ervan aan de basis te liggen van de dioxinecrisis. De producent uit het Noord-Duitse Uetersen zou vetzuren hebben gebruikt in het voeder.

De Duitse regering meldde woensdag dat er in totaal drieduizend ton vervuild vet aan producenten van veevoeder is geleverd.

Volgens voorlopige gegevens werden tussen 12 november en 23 december 2010 zeven verdachte leveringen verkocht aan 25 veevoederproducenten in minstens vier Duitse deelstaten. Volgens het Duitse persagentschap DPA zijn er geen aanwijzigingen dat er besmet voer aan andere EU-landen is geleverd.

Lees meer over:

Onze partners