'Veel burgerdoden bij bombardementen van Syrisch regime op IS-stad'

11/07/15 om 14:45 - Bijgewerkt om 17:15

Bij bombardementen door het Syrische regime op Al-Bab, een stad in handen van de Islamitische Staat (IS), zijn minstens 28 doden gevallen, meldt de in Londen gevestigde ngo Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Het merendeel van de slachtoffers zouden burgers zijn.

'Veel burgerdoden bij bombardementen van Syrisch regime op IS-stad'

Lijkzakken in Al-Bab (amateurbeeld) © /

Volgens de ngo is sprake van 19 burgerslachtoffers, onder wie drie vrouwen en drie kinderen. De negen andere lichamen waren te verminkt om te kunnen uitmaken of het om burgers dan wel om IS-strijders gaat. Nog volgens het netwerk waren de bombardementen gericht tegen een populaire markt.

Al-Bab is sinds begin vorig jaar in handen van IS. Zowel het Syrische leger als de coalitie rond de VS voert er geregeld luchtaanvallen uit.

IS-commandant in Afghanistan gedood

Een leider van de Islamitische Staat is bij een luchtaanval in Oost-Afghanistan samen met een dertigtal andere strijders gedood. Dat meldde de Afghaans inlichtingendienst.

Hafez Sayeed, IS-leider van de zogenaamde Khorasanstaat, is vrijdag in de provincie Nangarhar aan de grens met Pakistan om het leven gekomen. Met de Khorasanstaat omschrijft de IS een gebied waarop het aanspraak maakt. Donderdag al werd IS-leider Mawlavi Shahidullah Shahi bij een luchtaanval in Nangarhar gedood. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners