Van relatietherapie tot invriezen van eicellen: 8 bizarre extralegale voordelen

16/10/14 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:36

In de VS willen Apple en Facebook werkneemsters die hun eicellen willen laten invriezen financieel steunen. Dat moet het voor hen gemakkelijker maken om hun loopbaan te combineren met hun privéleven. Het is niet het enige opmerkelijke extralegale voordeel in Silicon Valley. Een overzicht.

Van relatietherapie tot invriezen van eicellen: 8 bizarre extralegale voordelen

Een minigolfbaan op het dak van het kantoor van Google in Toronto. © Reuters

De tijd van stoelmassages en fitnessruimtes op het werk om werknemers gelukkig te maken is duidelijk voorbij. Nu zwaaien (technologie)bedrijven met heel wat interessantere extralegale voordelen.

1. Relatietherapie

Volgens de New York Times biedt het bedrijf Deloitte therapie aan voor zijn werknemers die een huwelijkscrisis meemaken. Ook voor vruchtbaarheidsproblemen springt het bedrijf bij. Daarnaast krijgt het personeel een persoonlijke trainer en een voedingsdeskundige terugbetaald.

2. Hulp bij adoptie

Nog volgens de New York Times heeft Facebook duizenden dollars over om haar werknemers te helpen bij de adoptie van een kind. Als de werknemer moet overwerken, mag zijn gezin naar het werk komen om samen iets te eten.

3. Games en snoepjes

Wie bij Facebook werkt, werkt in de hemel, met een gamesroom, snoepwinkel, kapper en fietshersteller. Bekijk het filmpje hieronder:

4. Dutje

Google heeft in haar kantoren zogenaamde 'sleep pods' laten installeren die werknemers toelaten een dutje te doen. Daarnaast worden de werknemers tevreden gehouden met indoor en outdoor sportcomplexen en beroemde bezoekers zoals Barack Obama.

5. Ballenbad

Wat het voordeel van een ballenbad is, is ons niet meteen duidelijk. Maar zowel Google als Ikea hebben er een.

6. Poetsvrouw

Werknemers van de app Evernote krijgen twee keer per maand een poetsvrouw over de vloer.

7. Babysitter

Het biotechnologisch bedrijf Genentech biedt meeneemmaaltijden aan om thuis op te warmen en helpt werknemers op het laatste moment een babysitter te vinden wanneer hun kind te ziek is om naar school te gaan.

8. Invriezen van eicellen

Facebook en Apple willen meer vrouwen aantrekken door tot 20.000 dollar (15.800 euro) terug te betalen aan een werkneemster die haar eicellen laat invriezen. Momenteel zijn ongeveer twee op de drie werknemers van zowel Apple als Facebook mannen.

Onze partners