Van misbruik verdachte ex-chauffeur Jimmy Savile dood teruggevonden

29/10/13 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

David Smith, ex-chauffeur van BBC-presentator Jimmy Saville die honderden kinderen misbruikt, is dood teruggevonden. Hij moest zelf verschijnen omdat hij verdacht werd van seksueel misbruik.

Van misbruik verdachte ex-chauffeur Jimmy Savile dood teruggevonden

David Smith, een voormalige chauffeur van de BBC die voor de rechtbank moest verschijnen omdat hij verdacht werd van seksueel misbruik, is dood teruggevonden. Smith was ook chauffeur van BBC-presentator Jimmy Saville die honderden kinderen misbruikte.

De 66-jarige David Smith werd onder meer verdacht van "de aanranding van de eerbaarheid van een jongen van minder dan twaalf jaar" en "sodomie op een jongen van minder dan 16 jaar", feiten die teruggaan tot 1984.

De voormalige chauffeur moest voor de rechtbank verschijnen, maar omdat hij niet kwam opdagen, trok de politie naar zijn woning, waar ze zijn levenloze lichaam vonden. Zijn proces zou dinsdag van start gaan.

Jimmy Savile

Smith was onder meer de chauffeur van presentator Jimmy Savile, die honderden kinderen zou hebben misbruikt. De misdaden van de chauffeur kwamen aan het licht tijdens het onderzoek dat na de dood van Savile werd opgestart en dat geleid heeft tot de arrestatie van verschillende Britse mediafiguren.

David Smith werd in 1966 voor de eerste keer veroordeeld voor seksueel misbruik. Hij zou toen 22 jongens hebben misbruikt, meldt BBC. Er zal een onderzoek opgestart worden naar de doodsoorzaak. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners