Van der Sloot "erin geluisd door Peruaanse politie"

21/06/10 om 12:11 - Bijgewerkt om 12:11

De Nederlander Joran van der Sloot, die in Peruaanse hoofdstad Lima vastzit, zegt dat hij de moord op de Peruaanse Stephanie Flores onder valse voorwendselen heeft bekend.

Van der Sloot "erin geluisd door Peruaanse politie"

© EPA

"Ik was tijdens de verhoren ontzettend bang en in de war, en ik wilde weg", zei Van der Sloot in een interview met De Telegraaf.

"'Als je deze papieren ondertekent, word je uitgeleverd aan Nederland', werd me voorgehouden. In blinde paniek heb ik alles ondertekend, maar wist niet eens wat er in stond," aldus de 22-jarige Nederland.

Wat er wel is gebeurd, wil de Nederlander nog niet zeggen. "Hoe het allemaal precies is gegaan, zal ik later vertellen", zei Van der Sloot.

Maandag wordt hij voor het eerst door een rechter ondervraagd, maar hij zal niets zeggen. Van der Sloot wil dat de rechter eerst zijn bekentenis tegenover de politie ongeldig verklaart, zou zijn advocaat Máximo Altez hebben gezegd tegenover Peruaanse media.

Verdacht

Van der Sloot wordt ervan beschuldigd Flores op 30 mei te hebben vermoord in zijn hotelkamer in Lima.

De 22-jarige Nederlander wordt ook verdacht van de verdwijning van en moord op de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005. Na de dood van Flores openden ook de Colombiaanse autoriteiten een onderzoek naar de verdwijning van twee meisjes begin mei, toen Van der Sloot in de Colombiaanse hoofdstad Bogota verbleef.

Lees meer over:

Onze partners