Val Nederlandse regering mogelijk afgewend

18/12/14 om 21:43 - Bijgewerkt om 21:43

De val van de Nederlandse regering kan worden afgewend. Een akkoord tussen de regeringspartijen VVD en PvdA is in zicht. Ook de oppositie zit mee rond de tafel.

Val Nederlandse regering mogelijk afgewend

Premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Edith Schippers © Belga

Een akkoord tussen de Nederlandse regeringspartijen VVD en PvdA over de deze week verworpen zorgwet van de regering Rutte-II is "in zicht". Dat hebben bronnen rond de coalitie gemeld.

Met oppositie rond de tafel

Daarmee zou de val van de regering zijn afgewend en zou er een einde komen aan de crisis van de afgelopen dagen. Die ontstond toen een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Edith Schippers dinsdagmiddag in de Senaat werd weggestemd. Uitvoerige onderhandelingen tussen VVD en PvdA in de "ambtswoning" van premier Mark Rutte hebben geleid tot het verzoek aan het ministerie van Schippers om een en ander schriftelijk te formuleren. Als dat stuk terugkomt van Schippers' ministerie, gaan VVD en PvdA voor mogelijk een laatste ronde aan de tafel.

Bij het topoverleg zouden ook enkele oppositiepartijen zijn uitgenodigd. Dat heeft RTL Nieuws bericht. Het gaat om de leiders van het linksliberale D66, de vroegere regeringspartij ChristenUnie en de oerconservatieve Staatkundig Gereformeerde Partij SGP. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners