Vader 12-jarige Nederlandse moeder blijkt ook vader baby

05/04/11 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:08

Dat blijkt uit DNA-onderzoek. De man, een 52-jarige Antilliaan, is aangehouden.

Vader 12-jarige Nederlandse moeder blijkt ook vader baby

© Thinkstock

De vader van het 12-jarige meisje uit het Nederlandse Groningen dat twee weken geleden tijdens een schoolexcursie beviel van een dochter, is zo goed als zeker ook de vader van de baby. Dat blijkt uit DNA-onderzoek. De man, een 52-jarige Antilliaan, is aangehouden.

Dat meldt het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM).

Misbruik

De man was al vrij snel na de bevalling in beeld als mogelijke vader. Op verzoek van de politie heeft hij vrijwillig DNA afgestaan. Uit een vergelijking met het DNA-profiel van de man met dat van het dochtertje is gebleken dat hij zo goed als zeker de vader van de baby is.

Volgens elsevier.nl wordt de vader door buurtbewoners bestempeld als alcoholist en heeft hij kinderen bij verschillende vrouwen. Er waren al aanwijzingen dat de man zijn dochter seksueel misbruikte. Hij is namelijk al eens veroordeeld voor een zedenmisdrijf.

Gevangenisstraf

Het 12-jarige meisje beviel tijdens een excursie van haar school van een dochter. Ze zei dat ze niet wist dat ze zwanger was. Ze wilde niet zeggen wie de vader van het kind is. Om haar zoveel mogelijk rust te geven, is ze niet door de politie gehoord.

De man wordt nog door de politie gehoord. Volgens het OM wordt hij officieel verdacht van gemeenschap met een jongere onder de 12 jaar. Hij kan hiervoor maximaal 12 jaar cel krijgen. (Belga/KVDA)

Onze partners