Uitgewezen Parwais Sangari is gevlucht naar Pakistan

23/12/12 om 12:26 - Bijgewerkt om 12:26

De Afghaanse twintiger werd in juli van dit jaar na een jarenlang verblijf in België terug naar zijn thuisland gestuurd.

Uitgewezen Parwais Sangari is gevlucht naar Pakistan

© Belga

Parwais Sangari, de Afghaanse twintiger die na een jarenlang verblijf in België afgelopen zomer terug naar zijn thuisland werd gestuurd, is naar Pakistan gevlucht. Dat heeft hij zelf op zijn Facebookpagina gemeld en heeft hij ook bevestigd aan zijn Belgische advocate. Dat meldt De Standaard. Sangari is naar eigen zeggen bedreigd en die bedreigingen zouden "zeer concreet" zijn. Door wie en waarom is niet duidelijk, maar hij zegt dat het om dezelfde mensen gaat als diegenen die het destijds op zijn vader hadden gemunt.

De jonge Afghaan zei ook dat hij gevlucht is om zijn oom, bij wie hij in de Afghaanse hoofdstad Kabul was gaan inwonen, niet in gevaar te brengen.

Zijn advocate Kati Verstrepen gaat nu na of het klopt dat Parwais bedreigd wordt, schrijft De Standaard. In dat geval wil ze ook bekijken of ze de Belgische overheid kan vragen om op basis van het vluchtelingenverdrag Parwais terug naar België te halen.

Uitgewezen

Parwais Sangari was in 2008 als 16-jarige naar België gekomen, na de moord op zijn vader. Na een lange juridische strijd waarbij verschillende asiel- en regularisatieaanvragen werden afgewezen, werd hij in juli van dit jaar op een vliegtuig naar zijn thuisland Afghanistan gezet.

De uitwijzing zorgde voor heel wat heisa, omdat Parwais als een toonbeeld voor goede integratie gold.

Lees meer over:

Onze partners