Tyfoon Damrey treft Vietnam, 27 doden geteld

Een man duwt zijn motorfiets door een overstroomde straat in Hue City na de doortocht van tyfoon Damrey, Vietnam, 5 november 2017. © Reuters

Bij de doortocht van tyfoon Damrey in het zuiden van Vietnam zijn intussen al 27 doden geteld. Er zijn nog een twintigtal vermisten. De tyfoon, die zaterdag door het gebied raasde, is de ergste in decennia voor het zuiden van het land.

De hevige regens veroorzaakten overstromingen en door windvlagen met snelheden van meer dan 130 km per uur zijn daken beschadigd en elektriciteitspalen uitgetrokken. Honderden huizen zijn met de grond gelijk gemaakt. Er worden nog meer overstromingen verwacht, want het waterpeil stijgt nog.

De kustprovincie Khan Hoa, waar zich het bekende witte strand van Nha Trang bevindt, is het zwaarst getroffen. Daar vielen 16 doden en 10 gewonden. Er werden tienduizenden mensen geëvacueerd, onder hen ook toeristen.

Vijfhonderd kilometer meer naar het noorden, in Danang, vindt volgende week een belangrijke Aziatische top plaats. Daar worden onder meer de Amerikaanse president Donald Trump, de Russische president Vladimir Poetin en de Chinese president Xi Jinping verwacht. In de stad is er lichte schade vastgesteld.

Partner Content