Twintig gewonden bij protesten in Venezuela

28/02/14 om 03:09 - Bijgewerkt om 03:09

Bij confrontaties tussen anti-regeringsbetogers en de politie zijn in Venezuela volgens oppositiebronnen minstens twintig gewonden gevallen. Plaatselijke autoritieten beschuldigen de politie van 'excessief geweld'.

Twintig gewonden bij protesten in Venezuela

Anti-regeringsbetogers in Caracas (Venezuela). © REUTERS

Enkele honderden studenten hadden in het oosten van hoofdstad Caracas geprobeerd een straat te blokkeren, waarop de veiligheidstroepen traangas en knuppels inzetten. De burgemeester van de deelegemeente Baruta verklaarde dat de agenten de vreedzame studenten te lijf gingen. Twintig mensen werden met ademhalingsproblemen of verwondingen behandeld. De burgemeester bestempelde de inzet van de Guardia Nacional (de militaire politie) als "excessief". De actievoerders hadden onder andere de vrijlating van medestudenten geëist.

In Caracas kwamen donderdag ook duizenden regeringsaanhangers op straat om de als 'Caracazo' bekende volksopstanden van 25 jaar geleden te herdenken. Daarbij kwamen in 1989 honderden mensen om het leven. De opstanden waren toen gericht tegen het neoliberale beleid van toenmalig president Carlos Andrés Pérez, dat tot een merkelijk stijging van de levensduurte voor de bevoling leidde. (Belga/TV)

Onze partners