Tweede verdachte opgepakt voor verkrachting vijfjarig Indiaas meisje

22/04/13 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

De politie in New Delhi heeft een tweede verdachte opgepakt na de ontvoering en verkrachting van een vijfjarig meisje.

De politie in New Delhi heeft een tweede verdachte opgepakt na de ontvoering en verkrachting van een vijfjarig meisje.Eerder was al de 22-jarige buurman van het meisje opgepakt.

Het meisje werd door de 22-jarige buurman ontvoerd en misbruikt. Twee dagen later hoorde een voorbijganger de kreten van het kind en kon men haar redden. Ze verkeert nog steeds in levensgevaar maar haar toestand is stabiel, zo luidt het.

Na de arrestatie van de buurman werd zondagnacht een tweede verdachte opgepakt. Die zou volgens de buurman geholpen hebben bij de ontvoering en verkrachting van het meisje.

Lakse optreden van politie

Ondertussen komt de politie opnieuw onder vuur in de zaak. Volgens bepaalde Indiase media zouden agenten de familie van het slachtoffer 2.000 roepie, zo'n 26 euro, geboden hebben om geen ophef te maken over de zaak. De politie is een intern onderzoek gestart.

Voor het ziekenhuis en de zetel van de politie in New Delhi protesteren ondertussen honderden mensen. Geweld tegen vrouwen staat in het brandpunt van de belangstelling in India sinds de fatale groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi in december massademonstraties op gang bracht. Ook daar werd de politie met de vinger gewezen voor haar lakse optreden. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners