Tweede ebolaspecialist overleden in West-Afrika

30/07/14 om 01:35 - Bijgewerkt om 01:35

Een arts uit Sierra Leone is overleden aan ebola. Het gaat om de tweede ebolaspecialist die sterft nadat hij zelf besmet raakt door de ziekte die momenteel woedt in West-Afrika.

Tweede ebolaspecialist overleden in West-Afrika

Eboladokter Sheik Umar Khan © REUTERS

Sheik Umar Khan werd eerder deze maand besmet. Hij overleed in een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in het noorden van Sierra Leone.

Zaterdag was een andere arts overleden in buurland Liberia. Hij overleed in een behandelingscentrum in de buitenwijken van de hoofdstad Monrovia.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de huidige ebola-uitbraak in Guinee, Sierra Leone en Liberia de dodelijkste ooit. De WHO spreekt van 1.093 patiënten die besmet raakten. Voor 660 patiënten liep de ziekte fataal af.

Gezondheidsbeambten zijn bezorgd dat het virus zich zou verspreiden naar Nigeria. Volgens de Nigeriaanse autoriteiten stierf vorige week in Lagos een Liberiaanse man aan ebola.

het voorbije weekend raakte bekend dat ook een Amerikaanse arts besmet raakte in Liberia.

Overigens meldde de Liberiaanse voetbalbond dinsdag met onmiddellijke ingang alle activiteiten stop te zetten omwille van de ebola-epidemie. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners