'Twee schepen met bootvluchtelingen in nood in Middellandse Zee'

20/04/15 om 13:31 - Bijgewerkt om 17:43

In de Middellandse Zee is er sprake van een nieuw scheepsdrama met meer dan 300 migranten. Er vielen ondertussen al minstens 20 doden. Dat slechts enkele dagen nadat een schip met naar verluidt 700 vluchtelingen aan boord kapseisde.

'Twee schepen met bootvluchtelingen in nood in Middellandse Zee'

Hulpverleners helpen bootvluchtelingen © Reuters

In de Middellandse Zee ontrolt zich een nieuw scheepsdrama met meer dan 300 migranten, zo heeft de Internationale Organisatie voor de Migratie (OIM) bekendgemaakt. Er zouden reeds twintig mensen het leven hebben verloren.

'De OIM in Rome heeft net een noodoproep ontvangen van een schip in internationale wateren. Volgens de Italiaanse premier Renzi gaat het om twee boten. De persoon die om hulp vroeg, zei dat meer dan 300 mensen aan boord zijn van een van de schepen dat momenteel aan het zinken is', zo meldde de organisatie aan de media.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

'Italiaanse kustwacht kan niet helpen'

De schepen bevinden zich naast elkaar, maar de OIM zegt niet te weten waar exact. De organisatie zegt dat de informatie nog niet is bevestigd en aan de Italiaanse kustwacht is doorgespeeld. Maar die heeft volgens de OIM "niet de middelen om nu te helpen" na het scheepsongeluk van het voorbije weekeinde ter hoogte van Libië. Momenteel worden alle Italiaanse manschappen daar ingezet.

'De ene boot heeft zo'n 300 mensen aan boord, de andere 100 tot 150 mensen. De vaartuigen bevinden zich hoogstwaarschijnlijk op ongeveer 50 kilometer van de Libische kust', zei de Italiaanse premier Matteo Renzi al. 'We moeten vermijden dat de ramp van zondag zich herhaalt.'

Een vluchtelingenboot met ongeveer 650 personen aan boord is zondag gekapseisd in de Middellandse Zee. Er wordt gevreesd voor honderden doden.

(Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners