Twee Palestijnen gedood bij Israëlische aanval in Gazastrook

Palestijnse man overschouwt vanuit zijn appartement de schade die de Israëlische luchtaanval op een dichtbijgelegen doelwit heeft aangericht. © Reuters

In het centrum van de Gazastrook zijn zaterdagochtend twee Palestijnen om het leven gekomen bij Israëlische luchtaanvallen op Hamas-doelwitten. Dat heeft een vertegenwoordiger van de radicale Palestijnse beweging meegedeeld.

Het Israëlische leger bevestigt aanvallen te hebben uitgevoerd in het gebied. “Toestellen van de luchtmacht hebben vier structuren van de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook geviseerd”, zo luidt het in een mededeling van het leger. Het gaat meer bepaald om “twee wapenfabrieken, een wapendepot en een militair complex”.

Volgens Tel Aviv ging het om een reactie op het afvuren van drie zelfgemaakte raketten vanuit de Palestijnse enclave. Bij die Palestijnse aanvallen zijn geen slachtoffers gevallen.

De spanningen in de sowieso al onrustige regio zijn weer opgelopen na de eenzijdige beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als Israëlische hoofdstad. Hamas had daarna opgeroepen tot het begin van een nieuwe Palestijnse volksopstand (Intifada). Vrijdag waren bij luchtaanvallen van Israël al veertien mensen gewond geraakt in de Gazastrook. Rellen in de enclave hebben ook aan twee Palestijnen het leven gekost

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content