Twee mannen aangehouden na brand op ferry tussen Engeland en Nederland

29/12/13 om 10:52 - Bijgewerkt om 12:42

Door een brand op een ferry die onderweg was van het Britse Newcastle naar IJmuiden in Nederland zijn 23 mensen gewond geraakt. Zes van hen moesten naar het ziekenhuis met rookgerelateerde verwondingen. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Twee mannen aangehouden na brand op ferry tussen Engeland en Nederland

De ferry King Seaways van rederij DFDS Seaways © Belga

De brand brak midden op zee uit een paar uur na vertrek van de King Seaways vanuit de haven van Newcastle. De Britse luchtmacht heeft enkele mensen met helikopters van boord gehaald. De ferry van rederij DFDS Seaways keerde vervolgens terug naar de haven en kwam daar vanochtend vroeg aan.

Aangehouden

Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Een 26-jarige is gearresteerd op verdenking van brandstichting en een man van 28 is vastgezet omdat hij een opstootje zou hebben veroorzaakt. Dat zei de politie in de Engelse graafschap Northumbria aan de BBC. Volgens een woordvoerder van de rederij DFDS gaat het om Britse mannen die deel uitmaakten van een groep van ongeveer 20 mensen. Vier van hen verbleven in de hut waar de brand uitbrak.

Een Nederlandse passagier was getuige van de brand, zei hij tegen de omroep. 'We ontdekten eerst dat er brand was toen we een luid kabaal hoorden dat 10 minuten aanhield', zei Serge Chamuleau uit Arnhem, die met zijn gezin aan boord was. 'We gingen uit onze hut om te kijken wat er aan de hand was en hoorden van een andere passagier dat er brand was. We hebben ons aangekleed, het alarm ging af en we moesten naar buiten. Er was veel rook, je kon het ruiken.'

Reis

Het is nog niet duidelijk hoe de mensen aan boord hun reis verder moeten ondernemen. Ook is het nog niet bekend hoe de passagiers die met de ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle zouden gaan, in Engeland komen. In de loop van de dag moet daar meer over bekend worden. (Belga/KVDA)

Onze partners