Twee doden en negen gewonden bij schietpartij aan Empire State Building (update)

Aan de Empire State Building, in het centrum van New York, zijn bij een schietpartij twee doden gevallen. Negen anderen raakten gewond. De schutter was een ontevreden werknemer die onlangs werd ontslagen.

De schietpartij in het centrum van het New Yorkse stadsdeel Manhattan heeft aan twee mensen het leven gekost, zo heeft burgemeester Michael Bloomberg nu ook officieel meegedeeld tijdens een persconferentie. Er vielen ook negen gewonden.

Ontevreden werknemer
De schutter was een ontevreden werknemer die onlangs werd ontslagen en een voormalige collega wilde doden. De 53-jarige Jeffrey Johnson was in de buurt van de Empire State Building tewerkgesteld bij Hazan Imports, maar werd ongeveer een jaar geleden op straat werd gezet. Uit onvrede zakte hij af naar het kantoor van de onderneming. Daar schoot hij een gewezen collega van 41 jaar dood, zo verklaarden politiecommissaris Ray Kelly en burgemeester Michael Bloomberg op een persconferentie.

Een bouwvakker die Johnson zag vluchten, verwittigde onmiddellijk de politie, die snel ter plaatse kwam. De agenten werden evenwel onder vuur genomen door de 53-jarige man. De agenten schoten terug en wisten hem daarbij te doden.

Gewonden niet in levensgevaar
Uiteindelijk raakten negen mensen gewond, twee vrouwen en zeven mannen. Niemand van hen verkeert in levensgevaar.

De meeste mensen zouden gewond zijn geraakt bij het vuurgevecht tussen de politie en de schutter. Burgemeester Bloomberg sluit niet uit dat sommige van de gewonden geraakt werden door de politie. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content