Twee doden bij nieuwe protesten tegen regering in Venezuela

Protest in Caracas, Venezuela. © Reuters

In Venezuela zijn bij nieuwe demonstraties tegen de regering woensdag twee mensen om het leven gekomen. Dat melden lokale autoriteiten.

Het is al enkele weken onrustig in het Zuid-Amerikaanse land. De oppositie beschuldigt het hooggerechtshof ervan een staatsgreep uit te voeren, nadat het eind maart besliste om het parlement buiten de wet te stellen en zichzelf de parlementaire bevoegdheden toe te eigenen.

De slachtoffers vielen in de stad Barquisimeto. Een man en een tiener werden neergeschoten door de politie. Het totaal aantal doden bij de manifestaties van de voorbije dagen komt daarbij op vijf, zeggen de autoriteiten.

De afgelopen weken zijn al verschillende manifestaties van de oppositie opgebroken door de politie, die loyaal is aan president Nicolas Maduro. De oppositie wil de president afzetten vanwege schendingen van de grondwet en wanbeleid. Vorige week raakten bij drie van die manifestaties meer dan zestig mensen gewond door interventies van de oproerpolitie. Tientallen mensen werden al opgepakt.

Partner Content