Twee bijkomende verdachten opgepakt na aanval Londen

23/05/13 om 20:47 - Bijgewerkt om 20:47

De Britse politie heeft na de aanval op een Britse soldaat in Londen twee bijkomende verdachten opgepakt. Het gaat om een man en een vrouw van 29 jaar oud.

Twee bijkomende verdachten opgepakt na aanval Londen

© Reuters

Beide verdachten worden verdacht van medeplichtigheid aan de moord, aldus de politie. De twee worden momenteel in Londen verhoord.

Kort na de brutale aanval op de 25-jarige soldaat, werden al twee mannen op de plaats van de misdaad door de politie neergeschoten en op verdenking van moord opgepakt. Hun handen waren met bloed besmeurd en ze hadden ook het vermoedelijke moordwapen op zak.

De eerste twee verdachten zouden 22 en 28 jaar oud zijn en liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Gedode soldaat 25 jaar

Het slachtoffer werd op klaarlichte dag op straat in het Londense Woolwich gedood. Het gaat om de 25-jarige Drummer Lee Rigby van het tweede bataljon van het koninklijk regiment van fuseliers. Hij heeft gediend in Cyprus, Duitsland en

Afghanistan. De man heeft één kind.

Verschillende moslimgroeperingen hebben de vermoedelijke terreuraanval al scherp veroordeeld.

Een dergelijke barbaarse daad heeft geen plaats binnen de islam, verklaarde de Britse moslimraad. Alle mensen en groepen, of ze moslim zijn of niet, moeten elkaar nu bijstaan. De politie moet ervoor zorgen dat de spanningen niet te hoog oplopen, luidde het. De moslimraad wees er voorts op dat moslims al geruime tijd als soldaten in Britse leger actief zijn, en die taak ook met trots vervullen.

'Daders hebben zich uit de islam buitengesloten'

Met deze brutale aanval hebben de daders zich uit de islam buitengesloten, zei Paul Salahuddin Armstrong van de Vereniging van Britse Moslims. In de Koran wordt een dergelijke daad op geen enkele manier gerechtvaardigd.

"De mannen die dit hebben gedaan hebben niet in mijn naam gehandeld, noch in de naam van mijn geloofsgemeenschap of die van het land", reageerde ook Julie Siddiqi van de Islamic Society of Britain aan de Britse zender BBC.

We moeten "samen blijven en ons niet uiteen laten drijven", luidde het tenslotte bij de stichting Ramadhan Foundation. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners