Twee Amerikaanse politieagenten alsnog aangeklaagd voor doodschieten dakloze

13/01/15 om 03:03 - Bijgewerkt om 03:03

In de Amerikaanse staat New Mexico worden twee politieagenten die in maart 2014 een dakloze man doodschoten, dan toch aangeklaagd wegens moord.

Twee Amerikaanse politieagenten alsnog aangeklaagd voor doodschieten dakloze

© iStockphoto

De twee moeten zich verantwoorden voor de dood van de 38-jarige James Boyd na een conflict over illegaal kamperen. Op videobeelden, die online werden gepubliceerd, is te zien hoe de politieagenten Boyd na vier uur onderhandelen neerschieten, net op het moment dat de man zich van de agenten had afgewend. De beelden werden gemaakt met de helmcamera van een van de agenten. Volgens de politie was Boyd, die aan schizofrenie zou hebben geleden, gewapend met twee messen.

Een rechter moet nu over de aanklacht oordelen en beslissen of er voldoende bewijsmateriaal voorhanden is voor een proces. Een datum voor die zitting is er nog niet.

Volgens de Albuquerque Journal was de politie in de stad sinds 2010 betrokken bij 40 schietpartijen, waarbij 27 met dodelijke afloop. In april 2014 kreeg de politie van Albuquerque van hogerhand nog het verwijt zich al te vaak te bezondigen aan dodelijk geweld.

(Belga)

Onze partners